Antoine Rassart

RUN TO KICK levert 691.500 euro op voor onderzoek naar kinderkanker

De solidariteitsloop RUN TO KICK heeft 691.500 euro ingezameld om vijf onderzoeksprojecten naar kinderkanker te financieren. Meer dan 1.000 deelnemers, waaronder peter Niels Destadsbader, liepen samen aan het Atomium in Brussel tijdens de vierde editie van RUN TO KICK.

Het geld gaat naar vijf Europese onderzoeksprojecten om meer kinderen met kanker te genezen en de bijwerkingen op lange termijn te verminderen. De vierde editie van de solidariteitsloop lokte 1.100 mensen naar het Atomium. Jonge patiënten in remissie en hun ouders, trouwe sympathisanten, kinderkankerspecialisten en ook kersvers peter Niels Destandsbader. "Het is hartverwarmend dat we met zoveel zijn samen gekomen vandaag. Je voelt dat kanker helaas nog overal is, ook bij kinderen”, zegt Destadsbader.

“We zijn bijzonder trots op het resultaat van”, zegt Delphine Heenen, oprichtster van KickCancer. “Het zijn moeilijke tijden, maar we hebben iedereen kunnen mobiliseren om zich actief in te zetten voor KickCancer.” Vorig jaar leverde het initiatief 595.000 op. Dit jaar doen ze daar bijna 100.000 bij.

Meest gelezen