Sint-Stevensschool kan opnieuw open na coronabesmettingen

De Sint-Stevensschool in Sint-Pieters-Leeuw opent maandag opnieuw de deuren nadat de school vrijdag gesloten bleef door verschillende coronabesmettingen.

Vier leerkrachten, die volledig gevaccineerd waren, bleken eind vorige week besmet met het coronavirus. Na overleg werd besloten om de school vrijdag gesloten te houden en alle leerkrachten te testen. “De resultaten brachten geen bijkomende besmettingen aan het licht”, laat algemeen directeur van scholengroep Korha Lander Van Medegael weten. “Dat betekent dat de personeelsleden die vrijdag werden getest maandag opnieuw aan de slag kunnen.”

Schade beperkt

Volgens de school gaat het om een erg besmettelijke variant van het virus. “Het waren leerkrachten die dubbel gevaccineerd waren en de maatregelen steeds hebben gevolgd”, zegt Van Medegael. Eerder werden al een paar klassen in quarantaine geplaatst omdat verschillende leerlingen positief testten op het coronavirus. 

Volgens Van Medegael zorgde de hoge vaccinatiegraad van het lerarenkorps ervoor dat er maar vier leerkrachten besmet geraakten. “We wijzen nog eens op het belang van de vaccinatiecampagne en roepen iedereen die nog niet werd gevaccineerd op om dit toch te overwegen.” 

Meest gelezen