De rechtbank van Turnhout

19-jarige veroordeeld tot 4 jaar cel voor gewapende overval op frituur in Mol

De rechtbank in Turnhout heeft een man van 19 veroordeeld tot 4 jaar cel voor een gewapende overval op een frituur. Ook zijn kompaan, een jonge vrouw van 18 die de vluchtauto bestuurde, werd veroordeeld. 

De feiten speelden zich af op 11 mei 2021. De jonge man van 19 stapte een frituur in Mol binnen, samen met een minderjarige jongen. Ze bedreigden de uitbater met een mes en een pistool, en ze dwongen hem de inhoud van de kassa af te geven. 

De rechtbank veroordeelde de man van 19 tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar. De jonge vrouw van 18 die de vluchtauto bestuurde, kreeg drie jaar cel, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Bij de overval was ook een minderjarige betrokken, hij moet voor de jeugdrechter komen.

Meest gelezen