Radio 2

Lading maïs van tractor belandt op straat na ongeval in Deinze

In het centrum van Sint-Martens-Leerne, bij Deinze, is de aanhangwagen van een tractor gekanteld. Daarbij kwam de volledige lading maïs van de tractor op de rijbaan terecht. Een bulldozer heeft de maïs intussen aan de kant geschoven.

Het ongeval gebeurde om 14 uur, vlak voor de kerk van Sint-Martens-Leerne. Een tractor met aanhangwagen wilde op het rondpunt van de Leernsesteenweg met de Damstraat afslaan in de richting van de Damstraat, maar het voertuig kantelde plots op zijn zijkant. De tractorchauffeur bleef ongedeerd, maar zijn lading mais belandde wel op het rondpunt. 

Het ongeval veroorzaakte heel wat verkeershinder. Zo sloot de politie de Leernsesteenweg af in de richting van Deinze, waardoor het verkeer plaatselijk moest omrijden. Een speciale kraanwagen kwam ter plaatse om de zware aanhangwagen alweer op zijn wielen te krijgen. De maïs werd naar de kant geschoven met onder meer een bulldozer. De politie onderzoekt hoe de aanhangwagen kon kantelen. 

Meest gelezen