Dit Grieks-orthodoxe kapelletje bij de plaats Arkalochori stortte in door de aardbeving.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Aardbeving op Kreta: 1 dode en minstens 20 gewonden

Op het Griekse eiland Kreta zijn bij een aardbeving al minstens 1 dode en 20 gewonden gevallen. In de buurt van Heraklion, de hoofdstad van Kreta, waren er rotsverschuivingen en zijn huizen en verschillende kerken ingestort. Mensen zijn de straten in gevlucht en scholen werden geëvacueerd. 

De aardbeving had een kracht van 5,8. Het epicentrum lag bij het plaatsje Arkalochori, op zo'n 25 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Heraklion. De eerste beving vond vanochtend plaats rond kwart over 9 en er zijn verschillende naschokken geweest, met magnitude tot 4,6.

Bekijk hier beelden van de schade en lees verder onder de video:

Videospeler inladen...

"De aardbeving was sterk en duurde lang", getuigde de burgemeester van Heraklion, Vassilis Lambrinos, op de Griekse televisie. Volgens de lokale autoriteiten is in de buurt van het epicentrum in Arkalochori een man van 65 om het leven gekomen. Hij knapte als bouwvakker een kerkje op, en kwam onder het instortende dak terecht. 20 anderen raakten gewond, laten de plaatselijke ziekenhuizen weten. 

Voorlopig zou er geen melding zijn van vermisten of mensen die vastzitten onder het puin, maar de brandweer stuurt uit voorzorg 30 leden van het responsteam met speurhonden naar de getroffen regio. Er worden tenten voorzien als tijdelijk onderkomen voor 2.500 mensen en de scholen blijven voorlopig gesloten.

Meest gelezen