2018 AP

Albanese drugsbende opgerold die cannabis kweekte in Hasselt

Vandaag is een Albanese bende opgerold die cannabis kweekte, onder andere in Hasselt. De federale gerechtelijke politie voerde in opdracht van het parket in Henegouwen op een tiental plaatsen tegelijk een huiszoeking uit in Wallonië en Limburg. 

In Hasselt is op de Kempische Steenweg een net opgestarte cannabisplantage gevonden. Daar heeft de civiele bescherming grondstoffen en ander materiaal opgeruimd. 

Over heel België zijn 4 cannabisplantages ontdekt, waaronder die in Hasselt en zijn er in totaal 3.100 plantjes gevonden. 7 Albanezen zijn gearresteerd en moeten voor de onderzoeksrechter van Mons verschijnen. De federale gerechtelijke politie nam ook 11 kg cannabis, 120.000 euro en twee wagens in beslag. 

Meest gelezen