Autogroep D'Ieteren kondigt sluiting aan van twee vestigingen in Elsene en Drogenbos

Autogroep D'Ieteren wil eind dit jaar twee vestigingen sluiten. Het gaat om de autogarage D'Ieteren Center in Elsene en carrosserie Wondercar in Drogenbos. Door die sluiting dreigen er ruim 100 van de bijna 400 banen te verdwijnen.

Bij  D'Ieteren-garages werd de voorbije weken al gestaakt tegen de plannen van de directie om de loon- en arbeidsvoorwaarden van de werknemers terug te schroeven. Het conflict mondde uit in een referendum waarbij het personeel het voorstel van de directie afwees. Daarop heeft de directie nu beslist om twee verlieslatende garages in Elsene en Drogenbos te sluiten en het personeel ervan te ontslaan.

"De directie speelt het hard", zegt Jean-Paul Sellekaerts van de socialistische vakbond. "Vandaag is er aangekondigd dat twee vestigingen gesloten worden. Volgens de directie is dat omdat we niet tot een akkoord zijn gekomen. Maar dit waren geen onderhandelingen, het plan van de directie om loonvoorwaarden terug te schroeven, was te nemen of te laten."

"Wij hebben altijd gezegd dat we open staan om discussies aan te gaan en oplossingen te vinden, maar de bal ligt nu in het kamp van de directie. Het hangt van hen af of er toch nog bereidheid is om te praten en eventueel toch een of twee vestigingen open te houden", besluit de vakbondsman. Ondertussen is in de vestiging in Elsene het werk opnieuw neergelegd. De vakbonden beraden zich nu over volgende acties. 

Meest gelezen