Ritzau Scanpix

Als regering coronapas invoert bij lage vaccinatiecijfers: Beringen, Genk, Maasmechelen en Voeren bovenaan de lijst

De Vlaamse regering bekijkt of er in gemeenten met vrij lage vaccinatiecijfers een coronapas nodig is om bijvoorbeeld op café of restaurant te gaan. Welke Limburgse gemeenten zo'n pas zullen moeten invoeren, zal afhangen van de vaccinatiegraad die de regering als maatstaf hanteert.

Als de regering een vaccinatiegraad van 75 procent als maatstaf gebruikt, dan zou dat mogelijk ingevoerd worden in Beringen, Genk, Maasmechelen en Voeren. Uit de cijfers blijkt dat in Voeren nu zo'n 71 procent van de bevolking gevaccineerd is, maar volgens de burgemeester is dat cijfer niet helemaal correct. Hij zegt dat veel Nederlandse inwoners zich in Nederland hebben laten vaccineren, maar dat niet bij ons hebben geregistreerd.

Het zou fijn zijn mochten we een zo juist mogelijk beeld hebben van de vaccinatiegraad in onze gemeenten

Joris Gaens, burgemeester Voeren

Die mensen zijn gevaccineerd en ze voelen niet zo de grote noodzaak om dat aan ons door te geven. We hebben wel een oproep gedaan maar die was niet zo succesvol", zegt burgemeester Joris Gaens (Voerbelangen). "Het zou fijn zijn mochten we een zo juist mogelijk beeld hebben van de vaccinatiegraad in onze gemeenten."

Het nut van zo'n coronapas ziet Gaens wel zitten: "Persoonlijk vind ik dat iedereen de keuze moet hebben om zich te laten vaccineren of niet, maar ik vind het wel een goede zaak als die coronapas ingevoerd zou worden. Het gaat tenslotte om de veiligheid van mensen en van je naaste, en iedereen moet daar toch zijn verantwoordelijkheid in nemen."

Meest gelezen