Radio2

Extra fietsstraten in Tongeren buiten het stadscentrum

In Tongeren komen er nog enkele fietsstraten bij. Nu is het hele stadscentrum al een grote fietszone, maar de stad wil ook aan enkele scholen buiten het centrum fietsstraten invoeren. 

Veilig de kinderen naar school laten fietsen, is belangrijk voor Tongeren. Daarom worden op enkele plaatsen extra fietsstraten ingevoerd. Dat zijn straten waar automobilisten fietsers niet mogen voorbijsteken en waar er maximaal 30 km/uur mag gereden worden. Schepen van Mobiliteit Patrick Jans (Tongeren.nu): “De schoolomgevingen die buiten het centrum liggen, gaan we ook omvormen tot fietsstraten om de veiligheid voor de kinderen die te voet of met de fiets komen te verhogen.”

Extra fietsstallingen

De fietszone in het hele centrum is er al een jaar, en is een succes vindt de schepen. "Er zijn zeker meer fietsers, want er moesten extra fietsstallingen geplaatst worden. Ook de maximumsnelheid en de voorrang voor fietsers worden vrij goed opgevolgd en de parkeerterreinen aan de rand van de stad worden meer gebruikt." 

Meest gelezen