Foto Radio 2

Het Gentse quizseizoen wordt na anderhalf jaar opnieuw afgetrapt

Liefhebbers van quiz kunnen voortaan weer hun hartje ophalen in Gent. Na een noodgedwongen coronapauze van anderhalf jaar is "Gent Quizt" terug en kunnen mensen iedere maandag op café hun kennis opnieuw uittesten. "Ik heb het echt heel hard gemist", zegt organisator Raf Geusens.

Al jarenlang is maandagavond een bekende quizavond in Gent. Maar het coronavirus gooide roet in het eten. "We hebben ons daarom enkele keren gewaagd aan online quizzen, maar dat was toch echt niet hetzelfde", vertelt Raf Geusens, die samen met een team van een 10-tal mensen al 18 jaar "Gent Quizt" organiseert . “Het plezante bij fysiek quizzen is toch wel de sociale kant. Je ziet elkaar, je kan eens tussendoor babbelen, gezellig iets drinken. Online quizzen organiseren was echt geen succes."

 

We hebben ons enkele keren gewaagd aan online quizzen, maar dat was toch echt niet hetzelfde

Organisator Raf Geusens

Bij Gent Quizt keren al jaren dezelfde teams terug. Dat was vandaag ook het geval. "Ondanks die break van anderhalf jaar, zien we toch weer heel wat bekende teams terugkeren", gaat Raf verder. "Doorgaans doen er zo'n 20 teams mee. Al is er momenteel vrij veel te doen op andere plaatsen waardoor teams daardoor minder vlot gevuld geraken." Plezier maken staat bij "Gent Quizt" centraal, maar toch dingen heel wat teams naar de eerste plaats. Zo is er een klassement, dat er iedere week anders kan uitzien. Regelmatig deelnemen is dan ook de boodschap.

Sociale karakter

"Team Tamara" doet al vijftien jaar mee aan de Gentse quizcompetitie. Ze noemen zichzelf een heel complementair 5-tal. "We kennen elkaar door en door en vullen elkaar heel goed aan. Da's heel belangrijk", zegt kapitein Kris. Dat ze er opnieuw bij kunnen zijn doet hen zichtbaar veel deugd. "Quizzen is niet gewoon maar vragen beantwoorden. Je bent hier met je vrienden, je babbelt wat tussendoor. Dat maakt het heel plezant. Thuis in je woonkamer quizzen is niet hetzelfde. We zijn benieuwd wat die lange coronastop te weeg heeft gebracht. Hopelijk zit er niet te veel sleet op het geheugen."

Foto Radio 2

Meest gelezen