Leerlingen Sint-Norbertusinstituut in Duffel gaan school in Wallonië opknappen na watersnood

De leerlingen van het zesde middelbaar van het Sint-Norbertusinstituut in Duffel zullen vandaag helpen om een school in Wallonië op te knappen. De school is deels verwoest door de enorme wateroverlast in juli. Om de getroffen school te helpen, trekken ze vandaag met de trein naar Fraipont en zullen ze de handen uit de mouwen steken.

Tussen Chaudfontaine en Trooz ligt Fraipont. Het dorpsschooltje heeft erg geleden onder de watersnood de voorbije zomer.  De leerlingen van het Sint-Norbertusinstituut zullen er daarom uit solidariteit  vandaag een dagje gaan helpen.  Ze zullen het terrein steenvrij maken zodat er opnieuw gras kan gezaaid worden en er bloemen kunnen geplant worden. De school heeft daarvoor veel donaties gekregen, vooral uit Vlaanderen. Er werden ook maar liefst 20.000 plantjes geleverd.

(Herbeluister het gesprek en lees hieronder verder.)

De leerlingen van het Sint-Norbertusinstituut zullen dus weten wat te doen. "We hebben van de wateroverlast hier in Antwerpen niets gemerkt. Maar de beelden op televisie waren echt vreselijk, dat kwam bij iedereen hard binnen. We gaan proberen om het daar wat op te knappen zodat de kinderen daar opnieuw naar school kunnen", vertelt leerlinge Rika Van Gompel op Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen