Limburgse vaccinatiecentra wellicht langer open voor derde vaccinatieronde 65 plussers

De beslissing om ook 65 plussers een derde vaccin toe te dienen heeft gevolgen voor de vaccinatiecentra. Die moeten nu herbekijken hoe ze deze derde ronde kunnen organiseren. Het vaccinatiecentrum in de Limburghal in Genk zal wellicht langer moeten openblijven. 

In de eerstelijnszone Kempen en Duin bekijken ze begin deze week hoe deze derde vaccinatieronde moet georganiseerd worden. Wellicht zal het vaccinatiecentrum in de Limburghal in Genk langer moeten openblijven. Het plan om rond deze tijd te verhuizen naar een kleinere locatie aan de Onderwijslaan in Genk gaat niet door.

“Het is afhankelijk op hoeveel tijd die 65-plussers gevaccineerd moeten worden, en hoe groot dat die groep is”, zegt dokter Kaat Ieven.  "In functie daarvan gaan we bekijken of we op de huidige locatie kunnen blijven en of die nog beschikbaar is. Anders moeten we op zoek gaan naar een andere locatie. Maar het kleine vaccinatiepunt dat we oorspronkelijk al voorzien hadden gaat te klein zijn om alle 65-plussers op korte tijd te vaccineren."

Of de vooropgestelde einddatum van 15 oktober haalbaar is moet nog bekeken worden met de verschillende partners, maar tegen woensdag moet er meer duidelijkheid zijn. 

Meest gelezen