Videospeler inladen...

BEKIJK - Na de klap in het gezicht, nu een hardgekookt ei: Franse president Emmanuel Macron opnieuw belaagd

De Franse president Emmanuel Macron is tijdens een bezoek aan een voedingsbeurs in Lyon met een ei bekogeld. De dader riep daarbij "lang leve de revolutie". Hij werd opgepakt. Dat Macron niet overal populair is, bleek in juni nog. Toen kreeg hij een slag in het gezicht.

Macron bezocht een internationale handelsbeurs voor catering, hotellerie en voedsel in Lyon. Toen hij door de menigte wandelde, gooide een omstander plots een ei naar de president.

Bekijk hier de beelden:

Videospeler inladen...

Het ei raakte ei zo na zijn hoofd en kwam op de schouder van Macron terecht. Een smerige boel werd het niet, want het ging blijkbaar om een hardgekookt ei, dat van Macrons schouder afketste.

De dader, die om een onduidelijke reden tegelijkertijd "lange leve de revolutie" schreeuwde, werd opgepakt.

Het is al de tweede keer in enkele maanden tijd dat Macron belaagd wordt. In juni kreeg hij nog een klap in het gezicht in het zuiden van Frankrijk. De man werd veroordeeld en kreeg 18 maanden cel, waarvan 4 effectief.

Bekijk hier nog eens de klap die Macron begin juni in het gezicht kreeg:

Videospeler inladen...

Franse Twitteraars smulden achteraf van het ei-incident en grapten er op los. Onderstaande Twitteraar weet bijvoorbeeld al hoe Macron er bij zijn volgende uitstapje in zijn land zal uitzien:

Meest gelezen