Eurovisiesongfestivalsensatie Måneskin kondigt Europese tour aan en komt naar België

De Italiaanse winnaar van het Eurovisiesongfestival en zowat de meest gehypete Europese rockband van het moment Måneskin trekt in februari & maart 2022 op tournee en doet daarbij ook ons land aan. De Vlaamse fans die in de kou bleven staan op de Lokerse Feesten krijgen zo een herkansing om de groep live aan het werk te zien. Al gaan ze snel moeten zijn want alle tickets voor dat geannuleerde concert waren toen op één enkele minuut uitverkocht. 

Måneskin heeft zopas zijn LOUD KIDS ON TOUR '22 aangekondigd. Deze tournee staat gepland voor februari en maart 2022 en zal de grootste Europese steden aandoen; belangrijk voor de Belgische fans is het optreden van 10 februari 2022 in Vorst Nationaal in Brussel.

Met zijn rauwe, energieke sound brengt Måneskin rock-’n-roll weer naar de top van de hitlijsten. Victoria (bassiste), Damiano (zanger), Thomas (gitarist) en Ethan (drummer) begonnen in 2015 als buskers in de straten van Rome. Nu veroveren ze de wereld en zijn ze goed op weg om een van de populairste rockbands van hun generatie te worden

Ze kregen eerst naamsbekendheid in eigen land door hun deelname aan de Italiaanse X-factor in 2017. Maar echt beroemd werden ze pas nadat ze de 71e editie van het muziekfestival van San Remo wonnen met hun nummer Zitti e buoni waarmee ze Italië mochten vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam.  Ze wonnen de liedjeswedstrijd met meteen een trending schandaaltje erbovenop: snoof zanger Damiano nu werkelijk live voor de hele wereld een lijntje coke? De bewering werd snel erna ontkracht. 

Måneskin  met "Zitti E Buoni" op de finale van het Eurovisiesongfestival 2021

Na meer dan 3,4 miljard streams op alle digitale platformen en meer dan 43 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotifyis de band helemaal klaar voor een Europese tournee met 16 tourdata. LOUD KIDS ON TOUR ’22 gaat op zondag 6 februari 2022 van start in de O2 Academy Brixton in Londen (VK). 

Superhits als "I wanna be your slave" en "Beggin'" bewijzen dat Måneskin meer is dan een one hit Eurovisiewonder...

Het is niet het eerste Belgische concert van de band. Zo stonden ze begin 2019 in het bescheiden La Madeleine te Brussel en na een afgelast concert op de Lokerse Feesten gaven ze afgelopen zomer nog wel present op het festival van Ronquières. Iedereen kon toen meezingen op regelrechte hits als "Beggin'" en "I wanna be your slave"

Wie weet mogen we voor het Brusselse concert nog een duetje verwachten met Selah Sue! Al in 2017 stak de band hun idolatrie voor de zangeres uit Leefdaal niet onder stoelen of banken. 

Meest gelezen