Radio 2

Medeleerlingen van jongen van 15 die werd doodgestoken in Oostkamp worden extra begeleid

De jongen liep school in Brugge in een type 3 school voor kinderen met gedrags- en emotionele problemen. Dat de tiener werd neergestoken, komt dan ook zeer hard binnen. De school is zwaar aangeslagen en ze doen al het nodige om de leerlingen bij te staan. Ook alle ouders werden persoonlijk op de hoogte gebracht.

De school wil het drama in alle sereniteit verwerken samen met de 55 leerlingen. Slachtofferhulp en het CLB zijn betrokken bij de rouwverwerking. De school wou enkel kwijt dat de jongen lief, behulpzaam, respectvol, slim en beleefd was. Een prachtige jongeman met een enorm potentieel. De jongen werd vorige vrijdagavond neergestoken tijdens een verjaardagsfeestje in Oostkamp. 1 verdachte van 19 is daarvoor aangehouden.

Familie wil niet dat slachtoffer door het slijk wordt gehaald

"De familie zegt dat de jongen een zeer moeilijke jeugd had, maar ze willen niet dat hij door het slijk wordt gehaald", vertelt hun advocaat Yen Buytaert: "Wie is die jongen? Een doodnormale jongeman, die volgens ons en volgens de laatste berichtgeving, die wij als advocaat van de jongen kregen,  alleen maar in stijgende lijn bezig was. Hij kreeg zijn leven terug op orde, haalde zeer goeie schoolresultaten en kreeg eindelijk het leven, dat een 15 -jarige jongen verdient". 

Meest gelezen