Politie helpt man uit Luik die na WK wielrennen zijn auto niet meer terugvindt in Leuven

In Leuven heeft de politie gisteren een man moeten helpen die zijn auto niet meer terugvond. De man kwam uit Luik en was richting Leuven gereden om daar een fietstocht te maken. Maar hij wist nadien niet meer waar hij zijn wagen geparkeerd had. 

Een 56-jarige wielertoerist uit Luik reed zondagmorgen met zijn auto en de fiets in de koffer richting Leuven. Hij parkeerde zijn wagen in de Koning Albertlaan in deelgemeente Kessel-Lo. De man vertrok op die plek voor een fietstocht, maar toen hij in de namiddag terugkwam, vond hij zijn auto niet meer. "De man heeft dan met zijn fiets alle mogelijk straten doorkruist op zoek naar zijn wagen, maar zonder succes", vertelt Mathieu Caudron van de Leuvense politie. "Want hij kende Leuven ook helemaal niet." 

Uiteindelijk is de wielertoerist naar de politie gestapt. "Onze collega's hebben dan de beelden van de ANPR-camera's bekeken. Zo hebben ze kunnen achterhalen waar de man Leuven was binnengereden. Ze hebben dan zijn parcours kunnen reconstrueren en zo hebben ze de wagen teruggevonden in Kessel-Lo. De man was natuurlijk heel blij en opgelucht", besluit Caudron. 

Meest gelezen