Sint-Jozefsschool Wemmel dicht door wateroverlast: "Het water stroomt als een douche door het plafond"

De Sint-Jozefsschool in Wemmel blijft de hele dag dicht door wateroverlast. Net voor het weekend was de watertoevoer afgesloten voor wegenwerken in de straat. Maar iemand van de school liet de kraan openstaan en toen de watertoevoer opnieuw werd aangesloten, is die kraan het hele weekend blijven lopen.

De 260 leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Jozef in Wemmel kunnen vandaag niet naar school. Afgelopen weekend liepen drie verdiepingen onder water en de schade is groot. "We hebben wateroverlast in verschillende klassen van onze school", vertelt directeur Karien Roels. "Hier in de straat zijn wegenwerken aan de gang en daarvoor werd het water tijdelijk afgesloten, maar op dat moment stond er nog een kraan open op school. Die is blijven lopen toen het water weer aangesloten werd. De wasbak heeft dat niet kunnen slikken en daardoor is alles overstroomd."

"Er staat water in 13 lokalen in de school", gaat de directeur verder. "Het water stroomt nog altijd als een douche door het plafond. De leerlingen kunnen dus niet naar school want ook de elektriciteit is afgesloten." En ondertussen proberen vrijwilligers de school droog te vegen. De gemeente bekijkt of ze industriële drogers of ander materiaal kan inzetten.

Later vandaag wordt beslist wanneer de school opnieuw opengaat. Er is ook noodopvang voor ouders die geen oplossing hebben voor hun kinderen. In de kleuterschool is er geen waterschade.

Meest gelezen