Herman Van Rompuy bij de opening van het academiejaar in 2015

Seniorenuniversiteit start opnieuw met lezingen: "Met Covid Safe Ticket en mondmaskers"

Vandaag start opnieuw de seniorenuniversiteit van de UHasselt waar specialisten komen praten over hun vakdomein. Na anderhalf jaar kunnen de lezingen opnieuw opstarten, die omwille van corona een hele tijd hebben stilgelegen.

Voor de coronaperiode anderhalf jaar geleden in alle hevigheid losbarstte, kwamen er wekelijks tot zo'n 400 senioren naar de universiteit om te luisteren naar specialisten over hun vakdomein. Vandaag kunnen die lezingen opnieuw starten en dat kan in alle veiligheid: "We zullen in het begin het Covid Safe Ticket controleren en we vragen om tijdens de lezingen het mondmasker te dragen. Verder zal de CO2 in de aula de hele tijd gemeten worden”,  zegt Jos Thys van de seniorenuniversiteit.

28 lezingen

Het academiejaar loopt nog tot einde mei: "We hebben een heel divers aanbod van zo'n 28 lezingen en er komen heel veel onderwerpen aan bod", gaat Thys verder. "Dat gaat over zuivere wetenschappen, chemie, het milieu, economie... en we streven er naar om het niveau op een populair wetenschappelijke manier te geven zodat iedereen kan volgen."

Het programma van de lezingen vind je hier. Vandaag komt Jo Vandeurzen praten over de gezondheidszorg.

Meest gelezen