© 2019 SOPA Images

TikTok telt nu meer dan miljard maandelijkse gebruikers

TikTok heeft de mijlpaal van een miljard maandelijkse gebruikers behaald. De app, die in handen is van het Chinese bedrijf Bytedance, heeft dat nieuws vandaag zelf bekendgemaakt. Sinds juli 2020 haalde de app 300 miljoen nieuwe maandelijkse gebruikers binnen.

De app was al groot voor de pandemie, met aanvankelijk filmpjes van maximaal 15 seconden van vooral de typische dansjes. Later werd de maximumlengte uitgebreid tot eerst 1 en daarna 3 minuten, om zo te kunnen concurreren met de andere grote video-app, YouTube. Hoewel TikTok kon profiteren van de verplichtingen om thuis te blijven tijdens de coronapandemie, bleef YouTube op veilige afstand voorop met zowat 2,3 miljard maandelijkse gebruikers in 2020.

TikTok onderstreept wel zijn positie als enige online platform met een globaal publiek, van niet-Amerikaanse oorsprong. Vorig jaar dreigde de voormalige Amerikaanse president Trump nog met een verbod op de app om een verkoop van de Amerikaanse activiteiten ervan aan Amerikaanse investeerders af te dwingen. Dat dreigement werd uiteindelijk door een Amerikaanse rechtbank onschadelijk gemaakt.

Meest gelezen