Radio 2

Antwerpse vaccinatiecentra wellicht langer open, ook Spoor Oost herbekijkt sluiting

De vaccinatiecentra in de provincie Antwerpen verwachten langer open te blijven, na de beslissing van afgelopen weekend om ook 65-plussers een derde prik aan te bieden. Ook Spoor Oost in Antwerpen, dat normaal gezien deze week zou sluiten, bekijkt nu hoe het verder moet met de vaccinatiecampagne.

Op 15 oktober zouden de laatste vaccinatiecentra in onze provincie normaal dichtgaan. Spoor Oost in Antwerpen zou normaal gezien zelfs deze week sluiten om te werken met verschillende kleinere vaccinatiepunten. Maar nu plots meer dan 100.000 mensen opnieuw gevaccineerd moeten worden, gaan ze bekijken of die plannen nog wel kunnen doorgaan. "Het is voor ons niet evident om zo snel zo'n groot vaccinatiedorp te stoppen of verder te zetten", zegt Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiecentrum.

"Er zijn tal van factoren waar we rekening mee moeten houden. Niet alleen om vrijwilligers in te plannen, maar ook met bijvoorbeeld de planning van evenementen op Spoor Oost of zelfs het Sportpaleis. Het wordt een hele oefening om alles rond te krijgen."

Het wordt een hele oefening om alles rond te krijgen

Jan Stroobants, coördinator Spoor Oost

Ook in het vaccinatiecentrum Noorderkempen heeft de beslissing om ook 65-plussers opnieuw te laten vaccineren grote gevolgen. "Het gaat bij ons om zo'n 30.000 personen, dan moeten we wel wat aanpassingen doen natuurlijk", zegt Cindy Deroeve van het vaccinatiecentrum. "De kans lijkt me dan ook erg groot dat we langer zullen openblijven dan voorzien." Het afscheidsfeest in Brasschaat om alle medewerkers te bedanken op 15 oktober gaat - wat er ook wordt beslist - nog steeds door.

Meest gelezen