Radio 2

Vrouw van 81 vermist in Diksmuide

In Diksmuide is een vrouw van 81 vermist. De politie en de cel vermiste personen zijn sinds zondagochtend op zoek naar de vrouw. De politiehelikopter zocht al urenlang een groot gebied boven Diksmuide af, tevergeefs.

De 81-jarige vrouw, die alleenstaand is en in een appartement woont in de Generaal Baron Jacquesstraat, werd zondagochtend om 10 uur door familieleden als vermist opgegeven. De vrouw zou die dag normaal gezien terug thuis komen van een ziekenhuisopname. Toen de familie om 10 uur aanbelde, deed er niemand open. 

De politie werd erbij gehaald en ging het appartement binnen, maar trof daar niemand aan. Er werden wel persoonlijke spullen van de dame gevonden. De politie contacteerde de cel vermiste personen en er werd een zoekactie op poten gezet.

Urenlang gezocht met helikopter

Politiediensten kamden de buurt uit en zochten naar sporen, maar dat leverde niets op. In de namiddag kwam de helikopter van de federale politie ter plaatse als luchtsteun. Er werd eerst gecirkeld boven de Generaal Baron Jacquesstraat, de plaats waar de vrouw het laatst gezien zou zijn. Daarna werd het zoekgebied groter. De politiehelikopter cirkelde zowel boven het centrum van Diksmuide, tot de richting van de Handzamevaart, de Ijzerboomgaard en de Ijzer zelf. Nergens werd de vrouw gevonden. De zoekactie werd gestaakt toen het donker werd. 

Ook vanmorgen was er nog steeds geen nieuws over de vrouw. De politie en de cel vermiste personen overleggen vandaag opnieuw om de zoekacties terug op te starten.  

Meest gelezen