Nicolas Maeterlinck

Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas draait weer op volle toeren

Na een helse coronaperiode doet het Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas het opnieuw goed. Tijdens de lockdown werd meer online geshopt en er werd gevreesd dat er na corona minder klanten fysiek naar de winkels zouden komen. Nu blijkt die vrees ongegrond.

Het Waasland Shopping Center is het grootste winkelcomplex van Oost-Vlaanderen met 140 winkels. Door corona en de tijdelijke sluiting van winkels ging het helemaal niet goed met de omzet van het center. Veel winkels schakelden tijdens die periode over naar online verkoop. Er werd gevreesd dat mensen blijvend liever online zouden shoppen, maar niks is minder waar, want de winkels verwelkomen opnieuw meer bezoekers. 

Lees verder onder de foto.

Nicolas Maeterlinck

Meer winkelen ter plaatse

"We vreesden hier wat voor, maar het blijkt niet nodig. Mensen blijven online shoppen, maar willen ook weer meer fysiek winkelen", zegt manager van het shoppingcenter Toon De Meester. "De beleving van een shoppingcenter, de combinatie van winkelen en eens een ijsje eten of iets drinken, blijkt nog populair. Die combinatie versterkt elkaar."

De beleving van een shoppingcenter: winkelen en iets eten of drinken, blijkt het nog steeds goed te doen
Manager Toon De Meester

Het winkelcentrum is in coronatijden eigenlijk ook wel altijd open geweest omdat er een supermarkt is. Maar in bepaalde periodes waren de meeste winkels dicht en kon er maar een beperkt aantal mensen binnen. Nu al die maatregelen weg zijn, en de mondmaskerplicht binnenkort is afgeschaft, heeft de manager er een goed zicht op dat er weer meer bezoekers zullen zijn.

Meer bezoekers, hogere omzetcijfers

"We hebben nu al meer bezoekers en de omzetcijfers gaan naar omhoog. We hebben er alle vertrouwen in dat we naar een mooie eindejaarsperiode gaan", zegt De Meester opgetogen. Er zijn wel iets minder klanten dan in 2019: "Maar de omzetcijfers zijn wel van hetzelfde niveau als toen."

De manager ziet de toename van meer bezoekers in shoppingcenters overal toenemen, want er zijn ook centra in Wallonië van dezelfde groep. "En ook in het buitenland zien we dezelfde trend."

Meest gelezen