Koninklijke Turnkring Aalst

Aalsterse tumblers mogen naar het WK in Azerbeidzjan, maar kunnen nog niet

De Koninklijke Turnkring van Aalst mag eind november met maar liefst 7 gymnasten naar het wereldkampioenschap voor de jeugd in Azerbeidzjan, maar dat kost 28.000 euro. Dat is geld dat de club niet heeft, maar wel hoopt op te halen via sponsors.

7 jongeren tussen 11 en 16 jaar hebben zich kunnen kwalificeren voor het jeugdwereldkampioenschap in Bakoe, Azerbeidzjan. De meisjes zien het helemaal zitten, maar komen 28.000 euro tekort. "Dat geld hebben we nodig voor een voorbereidende competitie in Frankrijk en voor het kampioenschap in Azerbeidzjan zelf", zegt trainer Nathalie De Neef. "We zijn daarom op zoek naar sponsors en hebben een appelverkoop opgestart."

Tumbling

Tumbling is een aaneenschakeling van spectaculaire turnoefeningen. Op een lange, verende baan wisselen salto's, flik-flaks en schroeven elkaar op. "In Aalst zit er veel talent", zegt De Neef, "we hebben sinds vijf jaar een nieuwe zaal in Aalst en in die jaren hebben we met een goed trainersteam een groep goeie gymnasten afgeleverd."

Dat het eventueel niet zou lukken om te gaan, daar willen we niet aan denken. We gaan volledig voor ons doel

Nathalie De Neef, trainer

De tumblers van Aalst behoren tot de wereldtop en durven voorzichtig dromen van een medaille. "In het voorbije coronajaar hebben onze gymnasten heel moeilijk kunnen trainen", zegt de trainer, "en ik heb vernomen dat ze in Groot-Brittannië en Rusland wél hebben kunnen doortrainen. Onze meisjes vertrekken dus niet van dezelfde basis, maar we hopen toch op finaleplaatsen."

Maar om te geraken op het WK hebben de gymnasten financiële steun nodig, dat kan door appels te kopen of een financiële gift te doen. Alle info daarover vind je op de Facebookpagina "Tumbling Aalst around the world".

Meest gelezen