Muziekdriedaagse van cultuurwerking Oekene in teken van wielercommentator Michel Wuyts

De cultuurwerking van Oekene, een deelgemeente van Roeselare organiseert een speciale muziekdriedaagse als eerbetoon voor afscheidnemend wielercommentator Michel Wuyts. Het wordt een driedaagse met muziek van de componist Sergej Rachmaninov, waar ook Wuyts een grote liefhebber van is. 

Sporza zal in 2022 behoorlijk anders klinken. Michel Wuyts gaat na meer dan 30 jaar als wielercommentator met pensioen. Hij neemt deze winter afscheid na het veldritseizoen. Ook de cultuurwerking in Oekene bij Roeselare gaat hem missen. Vorig jaar werd Wuyts daar benoemd tot cultuurpeter. Nu hij met pensioen gaat, dragen ze binnenkort een driedaagse op aan de bekende Sporzacommentator. 

"Wij adoreren zijn filosofische insteek in de koers naar de maatschappij toe, maar hij is ook een groot muziekliefhebber", zegt Joris Olivier van de cultuurwerking. "Niet veel mensen weten dat, maar in de laatste Ronde van Frankrijk verwees hij een aantal keer - toen er een aanval kwam - naar een passage uit een compositie van Rachmaninov." 

Concertreeks

"De muziekdriedaagse staat dan ook helemaal in teken van Rachmaninov Concerto nr. 3, speciaal voor Wuyts. Hiervoor zal er ook een groot orkest langskomen. Na de Ronde van Frankrijk hebben hem onmiddellijk opgebeld om te vragen of hij eens wou langskomen. Hij heeft bevestigd dat hij in november naar het concert komt", zegt Olivier trots.

Meest gelezen