Brand vernielt tweewoonst langs Oppelsenweg in Zonhoven: bewoners, kat en hond ongedeerd

Langs de Oppelsenweg in Zonhoven heeft een hevige brand vanavond een tweewoonst vernield. Volgens de brandweer werd het vuur vermoedelijk veroorzaakt door het branden van roofing tijdens werkzaamheden aan het dak.

De brand in de tweewoonst langs de Oppelsenweg in Zonhoven werd vermoeldelijk veroorzaakt door werkzaamheden aan het dak. De vlammen sloegen al snel van de ene woning over naar de andere. 

Hond en kat gered door voorbijganger

Erwin Metten kwam toevallig voorbij het huis waar de brand woedde.  Hij probeerde de brand samen met één van de bewoners nog met een tuinslang te blussen. Dat werd al snel te gevaarlijk, toen brokstukken naar beneden vielen. Hij slaagde er wel in om een hond en een kat uit het vuur te redden.

De brandweerkorpsen van Genk en Hasselt konden de vlammen alleen nog langs buiten bestrijden, omdat de tweewoonst al gedeeltelijk instortte. De politie sloot de Oppelsenweg uit voorzorg af voor alle verkeer. Eén bewoner werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Meest gelezen