Gravendreef in Beveren

Beveren excuseert zich na miscommunicatie over gerooide zieke bomen langs Gravendreef

Er was ongerustheid onder de inwoners van Beveren die merkten dat er bomen gerooid werden langs de Gravendreef. Daar wordt een fietspad aangelegd en de gemeente had beloofd de beuken in de dreef te laten staan. Maar plots verschenen op sociale media berichten over gevelde bomen. De gemeente excuseert zich maar stelt gerust: "Het zijn geen beuken, wel zieke wilgen en lijsterbessen."  

De inwoners van Beveren zijn begaan met de Gravendreef waarlangs oude beuken en acaciabomen staan. Er wordt in die dreef een breed dubbel fietspad aangelegd, verduidelijkt schepen Filip Kegels (N-VA). "Op sommige plaatsen zal het 3 tot 4 meter breed zijn en daar zijn wat infrastructuurwerken voor nodig." 

Om de werken voor te bereiden kwam een boomchirurg langs die vaststelde dat 10 bomen, allemaal wilgen en lijsterbessen, ziek waren en moesten gerooid worden. De werken daarvoor zijn vorige week gestart. Maar de sociale media zijn de gemeente te snel af geweest, merkte de schepen. Het leidde tot een storm van berichten.

Geen paniek

"Het is een miscommunicatie", zo schat Filip Kegels het in. "Er werden inderdaad bomen gerooid. Dat was oorspronkelijk niet de bedoeling, maar het zijn de zieke wilgen en lijsterbessen. Het is positief dat mensen de bomen belangrijk vinden en reageren. We hadden dat op voorhand moeten communiceren, want de sociale media zijn heel snel." 

De schepen verwacht zich ook nog aan een hoop kritische vragen op de gemeenteraad vanavond. Hij belooft om in de toekomst op voorhand uit te leggen wat er precies te gebeuren staat. In de plaats van de 10 zieke bomen, komen 17 nieuwe. "Maar de beuken en de acacia's blijven wel staan."  

Meest gelezen