Diest gaat woonwijk Parelserf brandveiliger maken

De stad Diest neemt maatregelen om de brandveiligheid in de wijk Parelserf te verbeteren. Begin september werden in de wijk nog vijf huizen door brand vernield of beschadigd. 

Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) kondigde tijdens de gemeenteraad van gisteravond enkele maatregelen aan. De stad zelf gaat de toegankelijkheid voor de brandweer van de sociale woonwijk in de deelgemeente Webbekom verbeteren. 

De woningen zijn eigendom van de sociale bouwmaatschappij Diest Uitbreiding. Die gaat samen met de brandweer infovergaderingen over brandveiligheid houden. De bouwmaatschappij gaat bij elke nieuwe verhuring van een woning de elektriciteit van het huis laten controleren.

Bij de brand begin september werden vijf woningen in het Parelserf vernield of zwaar beschadigd. Niemand raakte gewond. In maart van dit jaar waren in dezelfde wijk al eens twee woningen uitgebrand. 

Meest gelezen