Meerdere berichten over een UFO, maar dat was het niet: wat was het dan wel?

Het Belgisch UFO-meldpunt kreeg gisteravond meerdere berichten van mensen die een ongewoon fenomeen in de lucht opgemerkt hadden. Wat was er aan de hand?

Vanaf iets na 23 uur begonnen wakkere burgers foto's en filmpjes door te sturen naar het Belgisch UFO-meldpunt. "Een driehoekig voorwerp, een lichtschijnsel, wit van kleur, dat bleef stilhangen in de lucht", vertelt coördinator Frederick Delaere. De meldingen kwamen uit heel Vlaanderen. "Daaruit kunnen we afleiden dat het iets was wat zich heel hoog in de lucht afspeelde."

Bekijk hier het verslag uit “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Het UFO-meldpunt kon snel de ware toedracht achterhalen, want, tot spijt van wie het benijdt, het gaat hier niet om een ufo (unidentified flying obect, niet-geïdentificeerde vliegende object, tegenwoordig onverklaarde luchtfenomeen, unidentified aereal phenomenon, ofwel UAP). "Gisteren werd in de Amerikaanse staat Californië een Landsat 9-aardobservatiesatelliet gelanceerd, vanop een Atlas V 401 draagraket", legt Delaere uit.

Iedereen die een foto of filmpje instuurde naar het Belgisch UFO-meldpunt, zal nog apart op de hoogte gebracht worden.

Ter illustratie: de lancering van de Landsat 9-satelliet zoals die gisteren in Californië plaatsvond:

Videospeler inladen...

Meest gelezen