Aantal straten in Oudsbergen zitten zonder kraantjeswater: "Door lek aan watertoren"

In Oudsbergen zaten de inwoners van enkele straten sinds dinsdagmiddag zonder water.  Zowel vanuit deelgemeente Meeuwen als vanuit Opglabbeek kwamen er meldingen van inwoners dat er geen of weinig water uit de kraan kwam. "Dat komt door een lek in de watertoren", zegt Anneleen Nicolaers van De Watergroep. Dinsdagavond kwam, door enkele aanpassingen,  overal weer water uit de kraan. 

"In Oudsbergen is er een lek aan de watertoren", zegt Anneleen Nicolaers van De Watergroep.  Het was nog niet meteen duidelijk waar precies het lek zat, het opsporen heeft een hele tijd geduurd.  

De watertoren in de Broekkantstraat in Meeuwen is zo'n 50 jaar oud. Het is de  enige metalen  bolvormige watertoren in onze provincie. Hij is zo'n 50 meter hoog en heeft een capaciteit van zo'n 1.000 kubieke meter. 

Intussen hebben medewerkers van de Watergroep gelokaliseerd waar het lek precies is.  "Er zijn dan aanpassingen gedaan zodat omwonenden terug water hebben," zegt woordvoerster Anneleen Nicolaers. De  echte herstelwerken aan de leiding zelf starten woensdagochtend. 

Meest gelezen