Collega bouwvakker van Mama's Jasje-zanger Peter Vanlaet: "Hij zorgde altijd voor sfeer op de werf"

Mama’s Jasje viert zijn dertigste verjaardag en de verjaardagstournee van de band van zanger Peter Vanlaet start vanavond in De Roma in Borgerhout. De tournee werd uitgesteld door corona. Toen het wat stiller was in de muziekcarrière van Peter Vanlaet werkte hij in de bouw. Zijn ex-collega Aaron Royberghs blikt bij Start Je Dag terug op enkele leuke momenten. “Peter had altijd goede verhalen waar iedereen mee kon lachen.” 

Aan het begin van de coronacrisis maakte Peter Vanlaet een comeback tijdens het televisieprogramma Liefde voor Muziek op VTM. Het was een nieuwe boost in de carrière van Mama’s Jasje. “De vele optredens en aanvragen voor concerten werden te veel om te combineren met het werk in de bouw. Nu zal het ongeveer een klein jaar zijn dat Peter niet meer bij ons werkt”, vertelt ex-collega Aaron Royberghs uit Heist-op-den-Berg op Radio 2 Antwerpen.

“Het bouwbedrijf waar wij voor werken staat in voor het plaatsten en vervangen van rieten daken, maar ook het maken van bijgebouwen uit eik. Peter en ik stonden vooral in voor het plaatsen van de eiken bijgebouwen”, vertelt Royberghs. Peter Vanlaet wordt gemist onder de collega’s. “Ik vind het jammer dat hij weg is. Peter was een collega die in de ochtend rustig op gang kwam, maar altijd wel goed gezind was. Hij had ook altijd goede verhalen van vroeger met Mama’s Jasje. We konden er allemaal goed mee lachen.”

Peter kan goed imiteren. Als hij één van onze collega’s na deed, dan lag heel de werf plat van het lachen

Ex-collega Aaron Royberghs

Op de werf was Peter Vanlaet zijn vrolijke, zingende zelve. “Hij zong veel en dan zeiden wij al lachend dat hij er toch eens iets mee moest doen. Dat vond hij zelf ook wel altijd grappig. Zelf luisterde hij niet graag naar zijn eigen muziek, als dat opkwam in de auto dan verzette hij het nummer. Voor de rest zong hij alles mee. Ook kan Peter goed imiteren. Als hij één van onze collega’s begon na te doen, dan lag heel de werf plat van het lachen”, zegt Royberghs. 

Sharon deed tijdens Start Je Dag een quiz met collega Aaron Royberghs over het repertoire van Mama’s Jasje. Beluister het fragment hier:  

Meest gelezen