Twee Palestijnse broers opgepakt in terreurdossier na "home invasion" en vondst van explosieven

Het gerecht heeft twee Palestijnse broers opgepakt in een onderzoek naar terreur en een "home invasion". Ze staan bekend als geradicaliseerd en zouden zijn binnengevallen in een huis van een koppel dat "te westers zou leven". Bij een huiszoeking bij een van de broers in Roeselare zou later ook een half afgewerkt springtuig zijn teruggevonden. Hij is aangehouden voor deelname aan activiteiten van een terreurgroep en inbreuken op de wapenwetgeving.

Volgens onze informatie zouden twee Palestijnse broers een goede week geleden zijn binnengevallen in een huis in Antwerpen. Ze bedreigden daar een koppel dat volgens hen "te westers" zou leven. Een van de twee werd die avond al opgepakt, een andere zou zich later hebben aangegeven.

Er zijn een half afgewerkt springtuig, buskruit en lege kogelhulzen gevonden

Federaal parket

Bij die laatste broer deed de politie een huiszoeking waar "ze een half afgewerkt springtuig aantroffen, buskruit en enkele lege kogelhulzen", aldus het federaal parket. Hij is alvast aangehouden op verdenking van deelname aan activiteiten van een terreurgroep en inbreuken op de wapenwetgeving. 

Het federaal parket kan enkel bevestigen dat er inderdaad "een man is aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge na geweldplegingen in het Antwerpse". Ook de tenlastelegging wordt bevestigd. De advocaat van de man, Peter Gonnissen, zegt dat zijn cliënt ontkent iets te maken te hebben met terreuractiviteiten, en dat hij geen intenties had om een bom te maken. 

Mijn cliënt ontkent dat hij iets te maken heeft met terreuractiviteiten

Advocaat Peter Gonnissen

De tweede broer is ook aangehouden laat het parket van Antwerpen 's avonds nog weten. Hij is aangehouden in een Antwerps dossier (over de "home invasion"). Niet in het federaal dossier, dat gaat over terreur, daar is enkel de broer aangehouden in wiens huis het springtuig werd aangetroffen. 

De mannen zouden bekend staan als "geradicaliseerden", maar wat hun bedoelingen waren, is voorlopig niet duidelijk. Het federaal parket geeft geen verder commentaar over de zaak. 

Meest gelezen