De Runkstersteenweg tussen Hasselt en Stevoort

Runkersteenweg in Hasselt krijgt nieuw fietspad in 2023

De Runkstersteenweg in Hasselt krijgt vanaf de Grote Ring tot in Stevoort een nieuw fietspad in 2023. Het huidige fietspad is op zo veel plekken in slechte staat dat een grondige heraanleg over de hele lengte nodig is.

Op dit moment is het ontwerp van dat nieuwe fietspad in de maak. Het huidige fietspad langs die weg is in erg slechte staat en wordt onder meer omhoog geduwd door boomwortels. Maar een nieuw fietspad daar staat dus hoog op de prioriteitenlijst.

“We zitten vandaag volop in de fase waarin we dat fietspad aan het ontwerpen en uittekenen zijn”, zegt schepen van mobiliteit Marc Schepers (RoodGroen+). “Het is de bedoeling dat we dit dossier verder kunnen uittekenen en aanbesteden zodat het bij een aannemer komt in 2022. En dat de heraanleg kan gebeuren in 2023.”

De heraanleg van het fietspad loopt vanaf de Grote Ring in Hasselt tot in Stevoort, het zal dus over de hele lengte vervangen worden. Het wordt voor een stuk een dubbelrichtingsfietspad langs één kant van de weg en op het andere deel komt er aan beide kanten een fietspad. 

Meest gelezen