Radio 2

Coronamaatregelen in gevangenis van Hasselt sterk versoepeld

Ook in de gevangenis van Hasselt zijn de coronamaatregelen versoepeld. Gedetineerden moeten nog enkel een mondmasker dragen als ze in de gang lopen op weg naar bezoek of naar de wandeling. 

Ook in de gevangenis van Hasselt zijn de coronamaatregelen intussen versoepeld.  Het mondmasker moet enkel nog in de gang gedragen worden. 

"Net zoals in de buitenwereld, waar de vaccinatiegraad hoog is, verloopt het leven hier binnen soepeler. Een aantal preventieve maatregelen zijn daarom dan ook opgeborgen", zegt directeur Paul Dauwe. Ook alles wat met het bezoek te maken heeft, is opnieuw zoals normaal.  

Bij alle mensen die nieuw in de gevangenis komen, kijkt de medische dienst na of ze gevaccineerd zijn. 

Directeur Paul Dauwe

 De vaccinatiegraad is dan ook hoog in de gevangenis van Hasselt: maar liefst 83% van alle gevangenen is gevaccineerd. "De maatregelen zijn zeer sterk versoepeld en bijna volledig in afbouw", zegt Dauwe. "Het grootste accent ligt nu op de vaccinatie. Bij alle mensen die nieuw in de gevangenis komen, kijkt de medische dienst na of ze gevaccineerd zijn.  En als dat niet zo is, proberen we de mensen ervan te overtuigen om zich in de gevangenis te laten vaccineren."

Meest gelezen