Vaccinatiecentrum Nekkerhal verhuist naar voormalig ziekenhuis aan de Zwartzustersvest in Mechelen

Het voormalige ziekenhuis aan de Zwartzustersvest in Mechelen zal worden ingericht als vaccinatiepunt. Dat is nodig omdat het vaccinatiecentrum Nekkerhal eind deze week definitief de deuren sluit. "Tegen 11 oktober hopen we operationeel te zijn, zo'n 17.000 mensen zullen in het leegstaande ziekenhuis hun derde prik krijgen", zegt Jan Simons van eerstelijnszone Mechelen-Katelijne aan Radio 2 Antwerpen.

Vanaf 11 oktober kunnen de 65-plussers uit de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne hun derde prik gaan halen in de leegstaande ziekenhuiscampus aan de Zwartzustervest. Eind deze week sluit het vaccinatiecentrum Nekkerhal namelijk de deuren. "We zijn in Nekkerhal aan onze laatste twee dagen bezig, want vanaf 1 oktober gaan hier terug evenementen door. Gelukkig maar", vertelt Jan Simons van eerstelijnszone Mechelen-Katelijne.

"We hebben gezorgd voor een alternatief op de Zwartzustersvest. Daar is een leegstaande ziekenhuiscampus, in Mechelen bekend als het Gasthuis, waar we vier vaccinatielijnen zullen inrichten. Dat zijn er half zoveel als in de Nekkerhal. In totaal zullen zo'n 17.000 65-plussers uitgenodigd worden voor een derde boosterprik. Bovendien zijn de vrijwilligers heel blij dat ze terug mogen komen. In tegenstelling tot andere centra waar het moeilijk was om personeel te vinden, vechten ze hier bijna om te mogen komen werken", aldus Simons.

Meest gelezen