Hoelang blijven wielernamen op parcours WK staan?

In Leuven en in de Druivenstreek is tot vlak voor het WK wielrennen nog druk gekalkt en geverfd. Iedereen wou de naam van zijn of haar wielerheld of een boodschap kwijt op het parcours. Maar hoelang blijven die namen staan? De stad Leuven gaat de boodschappen die er over enkele weken nog staan, verwijderen met een stoommachine. Maar op korte termijn mag alles nog blijven als herinnering aan het WK.

"Julian, MVDP, Wout, Jappe en Remco..." overal op het WK-parcours staan hun namen met witte verf op straat. Dat is wel vaker zo met koersen, maar nu was het wel heel fel. Thomas Maisin van decoratiewinkel Beter Wonen in  Overijse,  gelegen in de befaamde S-bocht, bevestigt dat mensen om restjes verf kwamen vragen. "De meeste verf is op basis van water en zal snel weg zijn".

Gewone verf verdwijnt door regen en door het autoverkeer, het wordt pas moeilijk als mensen vloerverf zouden gebruiken

Thomas Maisin, Beter Wonen, Overijse

Bij de stad Leuven zetten ze over enkele weken een stoommachine in om alle verf weg te krijgen. Schepen Thomas Van Oppens: "Die opschriften zijn een mooie herinnering aan het WK, de gewone krijtverf laten we staan, die gaat vanzelf weg. We wachten even af en de verf die lang blijft staan laten we verwijderen door een stoommachine."

Meest gelezen