Benjamin Brolet

Infrabel zoekt meer dan 100 medewerkers in Oost-Vlaanderen

Infrabel, de spoorbeheerder houdt begin oktober jobdagen om 100 technische medewerkers aan te trekken. Oost-Vlaanderen heeft 3 onderhoudscentra waar de medewerkers aan de slag kunnen. De jobdagen zijn nodig want "technische profielen zijn knelpuntberoepen".

Over heel België zoekt Infrabel 350 nieuwe collega's, maar een derde daarvan zal tewerkgesteld worden in een van de 3 onderhoudscentra in Oost-Vlaanderen. "Daarom houden we ook 3 jobdagen in deze provincie", legt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel, uit. 

Knelpuntberoepen

Infrabel moet net als andere bedrijven inspanningen doen om de 100 vacatures in te vullen, want technische profielen zijn zeer gegeerd. "We zoeken ingenieurs, maar ook elektromechaniciens en werfleiders. Dat er zoveel vacatures zijn in Oost-Vlaanderen komt omdat hier een druk spoornet ligt. Bovendien wordt ook een derde en vierde spoor aangelegd tussen Gent en Brugge en daar zijn ook mensen voor nodig." Een technisch diploma is niet altijd vereist. Infrabel geeft zelf ook opleidingen. "Je moet vooral interesse hebben in de spoorwegen." 

Er is een eerste wervingsdag op 2 oktober in het onderhoudscentrum van Denderleeuw, een andere op 6 oktober in Merelbeke en de laatste op 27 oktober in Gent-Zeehaven. "Het voordeel is dat de medewerkers dicht bij huis zullen kunnen werken", garandeert de woordvoerder. 

Meest gelezen