Google streetview

Kruispunt van de A12 in Londerzeel wordt heringericht

In Londerzeel wordt het kruispunt van de A12 met de Kerkhofstraat en de Londerzeelsesteenweg heringericht. Dat staat in de Septemberverklaring van de Vlaamse regering.  Nu staan er nog verkeerslichten, maar die verdwijnen. In de plaats komt er een op- en afrittencomplex en een fietstunnel.

Het kruispunt van de A12 met de Kerkhofstraat en de Londerzeelsesteenweg zorgt voor onveilige situaties. Daarom gaat het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt herinrichten om zo de veiligheid en de doorstroming van het verkeer te verbeteren.  De verkeerslichten die er nu staan zullen verdwijnen en worden vervangen door een op- en afrittencomplex.  Onder de Kerkhofstraat komt er een fietstunnel en die zal aansluiten op een fietssnelweg.  De fietsers die komen uit Westrode, bij Meise, zullen de A12 kunnen oversteken via een fietsbrug.  En er komt ook meer ruimte voor het openbaar vervoer door middel van een tramtunnel. Die moet dienen voor de toekomstige sneltram tussen Willebroek en Brussel.

Heraanleg kruispunt dringend nodig

"De heraanleg van het kruispunt is een goeie zaak", vindt ook Dimitri Robbyns (LWD), schepen van mobiliteit in Londerzeel. "We horen dagelijks in de verkeersinformatie dat er lange files staan. In het verleden zijn er ook veel dodelijke ongevallen gebeurd en er zijn veel jongeren die vanuit Westrode naar de scholen fietsen over die A12.  De aanleg van een fietsersbrug zal ook voor hen de situatie veel veiliger maken", besluit schepen Dimitri Robbyns. De werken zullen ten vroegste in het najaar van start gaan.

Meest gelezen