Radio 2

Leerlinge wordt onwel tijdens les LO in Vilvoorde en overlijdt korte tijd later

In de secundaire school Virgo Plus in Vilvoorde is maandag een leerlinge uit het tweede jaar overleden. Het meisje werd onwel tijdens de les Lichamelijke Opvoeding en stuikte even later in elkaar. Ondanks reanimatiepogingen overleed ze later op de avond in het ziekenhuis. In de school heerst grote verslagenheid.

“Het meisje voelde zich van bij het begin van de sportles niet goed en werd bijgestaan door een vriendin om zich even te gaan opfrissen in de toiletten”, vertelt Anneleen De Doncker, directeur van Virgo Plus. “Daar stuikte ze in elkaar. De hulpdiensten werden meteen verwittigd en één van onze leerkrachten diende de eerste zorgen toe. Zij zijn daar voor opgeleid.”

De hulpdiensten probeerden het meisje te reanimeren en brachten haar naar het ziekenhuis. Daar is ze later op de dag overleden. “Dat nieuws kwam ontzettend hard aan bij iedereen op school. Dit wil je als school nooit meemaken. Het personeel van de MUG heeft wel bevestigd dat onze leerkracht alles heeft gedaan wat hij kon", aldus de directeur.

In de school is vandaag een lokaal ingericht als stille ruimte. Daar kunnen de klasgenoten samenkomen om te rouwen of een berichtje achter te laten. “We leven mee met de getroffen familie en we doen heel de dag ons uiterste best om de leerlingen zo goed mogelijk op te vangen en te ondersteunen. De klasgenoten van het meisje worden bijgestaan door hun leerkrachten en medewerkers van het CLB. Niet alleen vandaag, maar tijdens de hele week."

Over de precieze doodsoorzaak wensen noch de school, noch burgemeester Hans Bonte (Vooruit) van Vilvoorde bijzonderheden vrij te geven. Volgens de schooldirectie had het meisje geen medische voorgeschiedenis. Het Parket van Halle-Vilvoorde opent geen dossier omdat het niet om een onrustwekkend overlijden gaat.

Meest gelezen