Politie in Zuid-Londen
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Man in beschuldiging gesteld voor moord op jonge lerares in Londen

In het Verenigd Koninkrijk heeft het gerecht een 36-jarige  man onder voorlopige aanhouding geplaatst op beschuldiging van de moord op Sabina Nessa. De jonge vrouw werd vorige week dood aangetroffen in een park in Londen. De zaak deed het debat over de veiligheid van vrouwen in het VK heropleven.

Zondag werd in het Verenigd Koninkrijk Koci Selamaj opgepakt. Selamaj is een 36-jarige man uit het Zuid-Engelse Eastbourne. Gisteravond werd hij officieel in beschuldiging gesteld voor de moord op de jonge vrouw Sabina Nessa een week geleden.

Selamaj verscheen voor de rechter van Willesden Magistrates in Londen, waar hij de hulp kreeg van een Albanese tolk.  De advocaat van de man, Aidan Harvey, verklaarde dat Selamaj onschuldig zal pleiten. Selamaj werkte tot voor kort als pizzabezorger.

Donderdag moet Selamaj opnieuw voorkomen, dan moet hij  voor de correctionele rechtbank van Old Bailey verschijnen. 

Moord op 28-jarige lerares

De 28-jarige leerkracht Sabina Nessa verdween op 17 september. Ze had die avond afgesproken met een vriend in een pub in de buurt, op nauwelijks vijf minuten van haar woning. Een voorbijganger vond haar lichaam bijna 24 uur later, verborgen onder bladeren in een park in de buurt.

 Vrijdagavond kwamen honderden mensen samen voor een indrukwekkende wake ter ere van Nessa. Ze brachten bloemen, spandoeken en kaartjes van medeleven mee voor de familie van de vrouw.

Wake voor Sabina Nessa
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Debat over veiligheid van vrouwen

De moord op Sabina Nessa gebeurde enkele maanden na de moord op Sarah Everard. De 33-jarige Everard verdween op 3 maart in Zuid-Londen op weg naar huis. Een aantal dagen later werd haar lichaam gevonden in een zak in een bosje in de buurt van Kent, bijna 80 kilometer van de plek waar ze voor het laatst was gezien. De hoofdverdachte, politieagent Wayne Couzens, bekende dat hij Everard ontvoerd, verkracht en vermoord had. 

Het Verenigd Koninkrijk reageerde geschokt en verontwaardigd op deze zaak. Er volgde een hevig debat over de veiligheid van vrouwen op publieke plaatsen. Na de moord op Nessa  wordt er opnieuw opgeroepen om het geweld tegen vrouwen aan te pakken.  

Wake voor Sabina Nessa
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen