De bijna 700 migranten en vluchtelingen zaten op een roestige vissersboot.

Bijna 700 migranten en vluchtelingen komen op oude vissersboot aan op Lampedusa

Op het Italiaanse eiland Lampedusa zijn bijna 700 migranten en vluchtelingen aangekomen op een oude vissersboot. Het gevaarte werd op zo'n 7 kilometer van de kust onderschept door de douane. De opvarenden worden na gezondheidscontroles in quarantaine geplaatst. 

Op ongeveer 7 kilometer van de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa zijn 686 migranten en vluchtelingen in een oude vissersboot onderschept door de douane. Dat melden de lokale autoriteiten en media. De roestige boot van zo'n 15 meter lang was vermoedelijk afkomstig uit Libië. 

Er waren migranten en vluchtelingen aan boord uit verschillende landen, zoals Marokko, Syrië, Bangladesh en Egypte. Onder hen zijn vrouwen en kinderen. Ze zijn door de Italiaanse douane naar de haven van Lampedusa geëscorteerd en daar aan land gebracht. 

Bekijk hier beelden van de roestige vissersboot met de 686 migranten en vluchtelingen aan boord:

Videospeler inladen...

Gisteren kwamen ook al 5 boten met in totaal 119 migranten aan op Lampedusa. Salvatore Martello, de burgemeester van het eiland, laat weten dat alle migranten na een gezondheidscontrole in quarantaine zullen worden geplaatst. 

Heel wat migranten wagen de oversteek vanuit Tunesië of Libië naar Lampedusa met als doel de Europese Unie binnen te komen. Een deel van hen komt tijdens de zeereis in de problemen. Alleen al dit jaar lieten ongeveer 1.100 migranten het leven tijdens hun oversteek. Dat is twee keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Meest gelezen