Openbaar vervoer in Brussel zoekt nog 350 nieuwe medewerkers

De MIVB wil nog voor het jaareinde 350 nieuwe personeelsleden aanwerven. Het gaat om bestuurders, technici en IT’ers, maar ook om administratief personeel. De 350 aanwervingen komen bovenop de 900 andere, die dit jaar al zijn gebeurd.

Het Brussels Openbaar Vervoer is in volle expansie. Er komen jaarlijks nieuwe lijnen bij voor bus, tram of metro. Voor de uitbating daarvan zoekt de MIVB dus personeel. Tegen eind dit jaar wil de MIVB nog 75  bestuurders, 40 technici, 30 multimodale medewerkers en 205 bedienden in dienst nemen.

Meer vrouwen

De MIVB mikt vooral op nieuwe vrouwelijke personeelsleden. In 2017 waren vrouwen goed voor 9,90% van het personeel. Dit jaar is hun aandeel al gestegen tot 11,15%. De MIVB is met 10.000 personeeleden een van de grootste werkgevers in het Brussels Gewest. 

Meest gelezen