Een simulatiebeeld van het vernieuwde gemeentehuis in Mol.
Gemeente Mol

Opnieuw trouwen in het oud-gemeentehuis van Mol? "We gaan de zolderruimte ombouwen voor een unieke trouwbeleving"

Binnenkort kan je opnieuw trouwen in het oude gemeentehuis in Mol, want over twee jaar zou het hele gebouw en ook de zolderruimte gerestaureerd moeten zijn. Het opvallend witte gebouw op de Markt is al meer dan 200 jaar oud, maar is dringend aan renovatie toe. Er zijn plannen voor onder meer een nieuw toeristisch infocentrum en ook een vernieuwde zaal voor huwelijken of recepties op de zolder. "Heel wat Mollenaars hadden me al gevraagd of ze er weer zouden kunnen trouwen", zegt burgemeester Wim Caeyers (CD&V). 

Gisterenavond konden de inwoners van Mol een eerste blik werpen op de nieuwe plannen voor het witte oud-gemeentehuis op de Markt. Samen met architectenbureau ARAT uit Herentals wil de gemeente Mol het iconische, maar verouderde gebouw omtoveren tot onder meer een nieuw toeristisch ontmoetingscentrum. 

"We willen permanent open zijn voor onze honderdduizenden toeristische bezoekers ieder jaar. Als bezoekers van Mol het toeristisch centrum binnenkomen, moeten ze echt een wauw-gevoel krijgen. Het gebouw wordt modern, maar er blijft zeker aandacht voor de authentieke elementen", zegt de burgemeester van Mol, Wim Caeyers (CD&V). 

Bijna 200 jaar lang zijn Molse koppeltjes in het oud-gemeentehuis getrouwd, dat zal in de toekomst opnieuw kunnen

Burgemeester Wim Caeyers (CD&V)

Naast een vernieuwd toeristisch centrum komt er ook een extraatje voor de inwoners van Mol: een nieuwe trouwlocatie, bovenaan in de zolderruimte van het gebouw. Die komt er op vraag van de Mollenaars zelf. "Bijna 200 jaar lang zijn alle Molse koppeltjes daar getrouwd. In de toekomst zullen de huwelijken er opnieuw voltrokken kunnen worden, nu de zolder helemaal wordt omgebouwd. Het zal een unieke trouwbeleving worden", zegt Caeyers. Vanuit de zaal zal je zowel de Markt als de kerk erachter kunnen zien.

De werken zouden in het najaar van 2022 van start moeten gaan. Eind 2023 hoopt de gemeente het gebouw te kunnen openen voor het publiek. Intussen zal de toeristische dienst verhuizen naar een hoekhuis op de site De Zwaan. 

Meest gelezen