Jasper Jacobs

Papieren versie van PLF-formulier voor reizigers verdwijnt

Vanaf 1 oktober verdwijnt de papieren versie van het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF). Dat formulier moeten reizigers invullen na een verblijf in het buitenland. Enkel de elektronische versie blijft bestaan. Dat staat in het ministerieel besluit met de coronamaatregelen die vanaf volgende maand ingaan.

Wie naar België reist of terugkeert uit het buitenland, moet zo'n PLF invullen. Nu mag je het formulier nog op papier invullen en opsturen, maar die mogelijkheid wordt vanaf 1 oktober opgeheven. Het formulier wordt enkel nog elektronisch aangeboden, maar mensen kunnen wel de QR-code uitprinten die ze krijgen wanneer ze het formulier hebben ingevuld. 

Er komen wel ondersteunende maatregelen. Zo zal de vervoerder reizigers ondersteunen bij het invullen van hun elektronische PLF. Het ministerieel besluit voorziet ook een overgangsperiode van 14 dagen. Verder staan in dat besluit ook de andere beslissingen die op het vorige overlegcomité genomen werden, onder meer over de mondmaskers, het covid safe ticket en de heropening van de discotheken. De maatregelen gelden tot en met 31 oktober.

Meest gelezen