Federale Overheidsdienst Justitie

Politie komt tussenbeide na drugscontrole in Gentse gevangenis: "13 mensen wilden niet terug naar cel"

Aan de Gentse gevangenis Nieuwe Wandeling was deze middag een grote politiemacht aanwezig om de rust te doen weerkeren na een drugscontrole. 13 gedetineerden weigerden om terug te keren naar hun cel. De gemoederen zijn intussen bedaard, 3 gevangenen zitten in de strafcel. 

"We hebben, na de lange coronamaanden, opnieuw een drugscontrole gehouden in de gevangenis", vertelt Matto Langeraert van de Gentse politie.  "Er waren enkele gedetineerden die positief testten." De controle zorgde voor onrust, een 13 gevangenen weigerden terug te keren naar de cel. De politie moest tussenbeide komen om de gemoederen te bedaren. De rust keerde terug maar 3 gevangenen moeten wel tijdelijk de strafcel in. 

We waren er snel bij en al bij al is alles vrij snel opgelost zonder incidenten

Matto Langeraert van de Gentse politie

De positieve resultaten van de drugscontrole worden nu doorgespeeld aan het parket. Dat bekijkt verder of er sancties komen. "Ik kan niet zeggen hoeveel mensen er gevat zijn en of er ook drugs in beslag zijn genomen in het belang van het onderzoek", besluit Langeraert. 

Meest gelezen