Nadine Bernard

Red Lion Thomas Briels staat Grimbergse hockeyclub Merode met raad en daad bij

Hockeyclub Merode uit Grimbergen werkt voortaan samen met Red Lion Thomas Briels. Hij zal de club technisch advies geven, de trainers begeleiden en af en toe zelf ook trainingen geven. "We zijn bijzonder trots dat Thomas ons kan begeleiden", zegt het clubbestuur. 

De Merode hockeyclub in Grimbergen werd opgericht in 2015. Sindsdien gaat het volle kracht vooruit voor de club. Het aantal leden bedraagt intussen 420. Tot nu toe lag het accent vooral op recreatieve hockey. Maar de club heeft nu ook sportieve ambities. Thomas Briels, lid van de nationale hockeyploeg, zal daarbij helpen. 

"We zijn bijzonder trots dat Thomas ons hierin gaat begeleiden", zegt voorzitter Benoit Maerten. "Thomas zal een technisch opleidingsprogramma voor de club uittekenen, de jeugdtrainers van de club overzien en bijstaan, en bij momenten ook zelf trainingen in handen gaan nemen."  

Thomas Briels (midden) met sportief verantwoordelijke Luc Martens (links) en voorzitter Benoit Maerten (rechts)
Nadine Bernard

Thomas Briels zelf is ook erg enthousiast over de nieuwe uitdaging. "Als Red Lion heb ik het privilege gehad om 15 jaar mensen en kinderen te inspireren en enthousiast te maken over de hockeysport. Ik vind het dan ook mijn plicht om een goede ambassadeur te zijn. Ik heb er ook altijd van gedroomd om mijn 30 jaar ervaring te kunnen doorgeven en mensen te helpen. Ik kijk enorm uit naar deze mooie uitdaging", zegt Briels. 

Meest gelezen