Radio 2

Sint-Jozefschool heropent gedeeltelijk na wateroverlast

In basisschool Sint-Jozef in Wemmel zijn vandaag zes klassen opnieuw beschikbaar, na de wateroverlast van afgelopen weekend. Morgen, woensdag kunnen er drie klassen extra naar school komen, later op de week zal de hele school weer open zijn.

De 260 leerlingen van de Sint-Jozefschool moesten gisteren noodgedwongen thuisblijven omdat hun klassen waren overstroomd. Afgelopen vrijdag was de watertoevoer in de straat van de school afgesloten als gevolg van werkzaamheden. 's Avonds, toen iedereen al naar huis was,  werd de watertoevoer hersteld. Maar op de derde verdieping was een kraantje blijven openstaan. Gevolg: het water sijpelde door de plafonds naar beneden waardoor 13 klassen onbruikbaar waren.  

“Ook de elektriciteit en verlichting vielen uit en moeten worden hersteld”, vertelt directrice Karien Roels van de Sint-Jozefsschool. “Vandaag, dinsdag, kunnen zes klassen opnieuw naar school.  Morgen komen er nog drie extra bij. Gemeenschapscentrum De Zandloper, dat rechtover de school ligt, zorgde mee voor de opvang van de kinderen. We hopen dat we zo snel mogelijk terug volledig kunnen heropenen. Voor de kleuters, die in een apart gebouw zitten, is er nooit een probleem geweest.” 

Meest gelezen