De tractorsluis aan de Beverbeekse Heide / Bergbosweg verdwijnt

Hamont-Achel wil meeste tractorsluizen laten liggen 

De meeste tractorsluizen die de gemeente Hamont-Achel vorig jaar heeft geplaatst op enkele grensovergangen met Nederland, zullen mogelijk blijven liggen. De sluis in de Bergbosweg wordt weggehaald.

Er zijn vorig jaar vijf tractorsluizen geplaatst om de veiligheid van fietsers en voetgangers te garanderen en om het sluipverkeer tegen te gaan. Het voorstel van het gemeentebestuur om de meeste sluizen te laten liggen, werd maandagavond uit de doeken gedaan op een infosessie.  Vier sluizen zullen blijven, maar de sluis in de Bergbosweg wordt weggehaald.

"Er gaan enkele tractorsluizen blijven liggen, omdat het hele kleine verbindingswegen zijn tussen België en Nederland waarvan we denken dat die beter afgesloten blijven", zegt burgemeester Rik Rijcken (PRO). "Maar ook daar gaan we volgend jaar verkeerstellingen doen en kijken of er een invloed is op de naastliggende woonstraten."

De vier tractorsluizen die blijven liggen, zijn die in de Fabrieksstraat, Kiekoet, Schafterweg en in de Toomstraat.

Meest gelezen