Foto gemeente Evergem

Vaccinatiecentrum Evergem blijft langer open voor derde prik: "Blij dat we ooit voor tenten hebben gekozen"

Het vaccinatiecentrum aan sporthal De Hoge Wal in Evergem zal ook na 15 oktober openblijven. Die datum werd eerst vooropgesteld, maar om 65-plussers nu de kans te geven om hun derde prik te laten zetten op een vertrouwde plek blijft het centrum nog minstens open tot midden november. "Wij sluiten niet uit dat we het daarna ook nog openhouden", zegt burgemeester van Evergem, Joeri De Maertelaere (N-VA).

De burgemeesters van gemeenten Evergem, Zelzate, Assenede en Kaprijke hebben besloten om het vaccinatiecentrum aan de sporthal De Hoge Wal in Evergem langer open te houden. Op die manier kunnen zo'n 12.000 65-plussers op een vertrouwde plek terecht om hun derde coronaprik te laten zetten. "We vinden het sowieso belangrijk dat onze ouderen niet te ver moeten gaan voor hun spuitje", zegt burgemeester van Evergem, Joeri De Maertelaere (N-VA).

Niet in gebouw, maar in tenten

In  vergelijking met veel andere vaccinatiecentra bevindt het centrum niet in een gebouw, maar in tenten. En daarom kunnen ze het vaccinatiecentrum gemakklijk openhouden. "We zijn heel tevreden dat we destijds voor tenten hebben gekozen", klinkt het bij De Maertelaere. "Stel je maar eens voor dat het in de sporthal was geweest. Dan hadden we al die sportclubs zo lang in onzekerheid moeten laten over wanneer ze die hal terug hadden kunnen gebruiken."

Het staat in de sterren geschreven dat ook risicopatiënten onder 65 een derde prik zullen moeten krijgen

Burgemeester van Evergem, Joeri De Maertelaere (N-VA)

En volgens burgemeester Joeri De Martelaere kan het centrum ook na november nog openblijven. "Het staat eigenlijk een beetje in de sterren geschreven dat nadien ook risicopatiënten onder de 65, of misschien zelfs van alle leeftijdscategoriën, een derde prik zullen moeten krijgen."

Nog onduidelijk bij veel andere vaccinatiecentra

Veel andere eerstelijnszones gaan binnenkort beslissen waar 65-plussers terecht kunnen voor het derde spuit. Al roept Gent wel al op om nog snel extra momenten in te plannen in het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Na 4 oktober sluit het centrum sowieso. "We zullen het extra openhouden tijdens de voormiddagen van komend weekend. Ook de vaccinatiebus is een mogelijkheid", zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). Na 4 oktober kunnen mensen terecht in het UZ Gent.

Meest gelezen