radio 2

Maasmechelen belooft in klimaatplan 40.000 extra bomen: "Voor elke inwoner 1 boom" 

De gemeente Maasmechelen heeft zijn klimaatplan voorgesteld: de nadruk daarin ligt op extra groen en extra fietspaden. 

Maasmechelen heeft al heel wat natuur op zijn grondgebied, denk maar aan het Nationaal Park Hoge Kempen. Een groot stuk van dat Limburgse nationaal park ligt in Maasmechelen. Maar er gaan nog heel wat bomen bijkomen, zegt schepen van Milieu Mustafa Uzun (CD&V): "Tot 2030 gaan we kijken waar de bomen geplant kunnen worden, 40.000 in totaal, één boom per inwoner."

Maasmechelen wil niet alleen meer bomen, maar ook extra hagen en fietspaden, gaat Uzun verder. " Het gaat ook over fietspaden: 1 meter extra fietspad per inwoner, dus 40 kilometer in totaal, veel minder CO2 is daar dan een belangrijk effect van. En elke inwoner moet ook zeker een halve meter haag planten."

Meest gelezen