Jasper Jacobs

Arbeider komt om na werkongeval op site Arcelor Mittal in Gent

Een arbeider is woensdagmiddag om het leven gekomen bij een werkongeval op de site van ArcelorMittal. De man was bezig met onderhoudswerken aan een transportband toen er plots een onderdeel van de band losschoot. Het slachtoffer werd in het gezicht geraakt en overleefde de klap niet. 

Het gaat om een jonge twintiger die via een onderaanneming op de site van ArcelorMittal werkte. Het ongeval vond plaats op de afdeling grondstoffen van het staalbedrijf in de Gentse haven. ArcelorMittal betuigde ondertussen zijn medeleven aan de familie op Twitter.

Transportband

Het slachtoffer was op het moment van de feiten bezig met onderhoudswerken aan een transportband. Eén van de rollen van die band is tijdens het onderhoud losgeschoten tegen het hoofd van de man. Hoe dat exact is kunnen gebeuren, wordt momenteel nog onderzocht. Het arbeidsauditoraat is bezig met de verhoren en stelt morgen mogelijks nog een technische deskundige aan om de werkband te onderzoeken.

Meest gelezen